Workshop-program

Kom og smag på insektssnacks, ryg en fisk, dyrk svampe eller lav din egen kompost. GROs seje partnere byder på en række spændende workshops hvor du kan få fingrene i jorden og (måske) udfordret din komfortzone!

Workshops markeret med * er egnet for børn og barnlige sjæle

Hvis ikke andet er opgivet, afholdes workshops'ne i workshop-området


* Det maritime hjørne
Kutteren Anton ligger til, og kajen omdannes til et maritimt univers med akvarier, rygeovne, følekasser og meget mere. Ryg en fisk, smag en tørfisk, og hør biologerne fortælle om livet i havet.
Det maritime hjørne er åbent hele fredag og lørdag.
Ved Levende Hav og Kystfiskerkompagniet 

Little Pink Maker (In English)
Join Little Pink Maker and learn about bioplastics and true alternative materials. See, touch and smell the future! 
Fredag kl 14:00-16:00

Kompost: grøn magi
Jord er ikke bare jord. Den er fuld af liv, kan skabe liv - og skabes af liv. Men på globalt plan mister vi frugtbar jord med alarmerende hast, bl.a. fordi den industrielle dyrkningsmetode nedbryder mulden. Kompost omdanner madaffald til ny, livgivende muld. Kom forbi, lær om kompost og lav din egen hjemmekompost med regnorme.
Løbende fra kl 12 lørdag.
Ved Bioteket

* Byg et insekthotel
Vi står i den sjette masseuddøen. Dyrene dør omkring os, og især insekterne har det svært i vores hårdt opdyrkede land. Byg et insekthotel og invitér dem indenfor i haven eller på terrassen. 
Løbende fra kl 12:30 fredag og kl 10:30 lørdag.
Ved Bugging Denmark

"... og om lidt er kaffen klar"
Kafferitualet er en del af manges hverdag. Social Brew vil give en intro til "dos and don'ts" i den gode kaffebrygning derhjemme i hverdagen, og fortæller samtidig om kaffens vej til vores kaffekop. Hvor kommer den fra og hvem har haft den mellem hænderne? 
Ved Social Brew

Aktionstræning for klimaretfærdighed
Til september arrangerer Free the Soil en landbrugs- og klimalejr samt en direkte aktion. Landbruget domineres af gigantvirksomheder og har et kæmpe klimaansvar, men alt for længe er de gået under radaren. Det er tid til at kalde på klimaretfærdighed. Deltag i aktionstræningen og hør nærmere!
Lørdag 14:30-17:00
Ved Free the Soil, se program her.

Dyrk dine egne svampe
Kaffen ryger i munden, grumsen i skraldespanden. Men det er i virkeligheden et kæmpe spild, for der er masser af næring i kaffegrumsen. Kom med og lær hvordan du kan dyrke de dejligste svampe i det kaffe-duftende grums. 
Fredag kl 15 og 17.
Ved Beyond Coffee

* Tril spiselige insektkugler
Insekter er proteinrige, gode for klimaet, og noget alle kan lave derhjemme. Hvordan smager en "havregrynskugle" med insekter egentlig?
Løbende fra kl 12:30 fredag og kl 10:30 lørdag.
Ved Bugging Denmark

Bæredygtighed i gryderne (in English)
American Heirloom Project kombinere kunst og madlavning. Hvordan kan man få lokal, sæsonbaseret mad i gryderne? Kom med og bliv inspireret! 
Lørdag, 12:00 og 16:00
Ved American Heirloom Project

Modstand og alternativer med Katie fra TNI! (In English)
Mød Katie fra TNI og diskuter hvordan vi kan skabe et madsystem til gavn for mennesker og miljø. 

Corporations are gaining more power over our food system every day, but people are fighting back. How do we build alternatives and resistance, and come together for transformative change towards a food system for people and the planet? What obstacles are in the way, and how do we build a movement to overcome them? All backgrounds and levels of experience are welcome: come to share your ideas or actions and get inspired!
Lørdag, 13:00-13:45 i dialogteltet
Ved Katie Sandwell, Transnational Institute

Så tomatplanter og lær om frø, sorter og madsystemer
Hvem bestemmer, hvad vi spiser? Og hvor opdateret er din viden om, hvor maden kommer fra? Sammen med ungdomsmiljøbevægelsen Ungdom NOAH kan du tage en snak om frø, sorter og madsystemer, mens du sår dine egne tomatplanter og tager noget af magten over din mad tilbage. Vi har det hele med – du skal bare medbringe undren, holdninger og spørgsmål.
Lørdag, 13:00-15:00
Ved Ungdom NOAH
 

 


Nyhedsbrev
Tilmeld dig og modtag Afrika Kontakts nyhedsbrev