Om frihandels historiske udvikling

Her kan du finde materialer omhandlende frihandels historiske udvikling
13. maj 2016

I kategori

I kategori:

Frihandel har en lang og kompliceret historie. Undervejs er frihandel blevet institutionaliseret igennem blandt andet Bretton Woods-systemet, WTO og IMF. Her kan du finde materialer om institutionaliseringen af frihandel.


Artikel: 50 years after 'the Tokyo No'

>> I 1964 sagde et historisk stort antal lande, og især udviklingslande, nej til et forslag fra Verdensbanken om at oprette en instans under Verdensbankgruppen, hvor udenlandske investorer kan sagsøge stater. 50 år efter er en sådan instans alligevel oprettet, og gør stor skade. 

Læs den her.

Debat: Neoliberalismens bannerfører er kommet til fornuft

>> Den internationale Valutafond (IMF) erkender nu selv, at neoliberalismen har spillet fallit på en række områder. I mere end 30 år har IMF ellers været bannerfører for den neoliberalistiske ideologi og fremstillet den som om en objektiv sandhed uden strejf af ideologi. Men nu har IMFs egen forskningsafdeling kigget nærmere på politikken, og er kommet frem til at den måske gør mere skade end gavn. 

Læs den her.

Kampagner

Afrika Kontakt har løbende forskellige kampagner, der har til formål at sætte fokus på et eller flere problemer, vores partnere i Afrika oplever. 

Vores kampagner bliver koordineret af aktive i vores kampagnegruppe. Gruppen planlægger og udfører vores kampagner i samarbejde med vores projektgrupper og partnere i Afrika. Du kan her finde mere information om kampagnegruppens arbejde.